לפעמים כל מה שתרצו הוא מישהו שיסייע לכם לקבל החלטות, יפעל בשמכם מול גופים שונים ויסייע לכם לממש את הזכויות שלכם. אתם יכולים להגשים את המשאלה הזו ולהגיש בקשה לבית המשפט לענייני משפחה למינוי תומך בקבלת החלטות ולהיות רגועים.
אתם מעוניינים רוצים למנות תומך בקבלת החלטות אבל לא יודעים מהיכן להתחיל?
אפשר להתחיל פשוט מהתחלה.
האפשרות לקבלת החלטות נתמכת, אשר במסגרתה ניתן לאדם מקבל החלטות למנות תומך בקבלת החלטות, התווספה בעקבות תיקון 18 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ”ב-1962. מה מאפשר החוק בתמצית ביחס למינוי תומך בקבלת החלטות? בית המשפט ימנה תומך בקבלת החלטות על פי בקשה או אגב הליך משפטי, לבגיר (מעל גיל 18), שהסכים לכך ויכול בעזרת קבלת תמיכה מאדם שהוסמך לכך, לקבל החלטות בקשר לענייניו. חשוב לדעת, כי מינוי תומך בקבלת החלטות, ייעשה בצו בית המשפט לענייני משפחה. בהחלטה יפורטו כל העניינים, אשר רשאי תומך ההחלטות לסייע בהם ובכללם: עניינים אישיים, רכושים ורפואיים וכן באשר לתקופת המינוי, סמכויותיו ותפקידיו של התומך בקבלת החלטות.
בשעה שמינה בית המשפט תומך בקבלת החלטות לאדם מקבל החלטות, יפרט כבוד בית המשפט בהחלטתו, את העניינים שלגביהם יתמנה התומך בקבלת החלטות ויקבע את תקופת המינוי, וכן את תפקידיו וסמכויותיו.
באלו החלטות ניתן להסתייע בתומך בקבלת החלטות?
תומך בקבלת החלטות, יסייע בין היתר לאדם, לקבל מידע מכל גוף ולהבין את המידע הנדרש לו, כדי לממש את החלטותיו ולמצות את זכויותיו. לצורך סיוע זה, עומדות לתומך בקבלת החלטות סמכויות שונות והוא יכול בין היתר, לפנות לכל גורם, ולקבל מידע בשמו של האדם בו הוא תומך בקבלת החלטות, ולסייע לו לבטא את רצונו והחלטותיו מול צדדים שלישיים. כמו כן לבצע בשמו ולבקשתו, פעולות לצורך מימוש החלטות אלה לצורך מיצוי זכויותיו.
חשוב לדעת! תומך בקבלת החלטות לא יקבל החלטות בשמו של האדם שלו הוא מסייע בקבלת החלטות. איך בוחרים אדם לתפקיד תומך בקבלת החלטות? ניתן לבחור אדם מסויים המוכר לנו, ולהגיש בקשה לבית המשפט למנותו כתומך בקבלת החלטות, שעשוי כאמור להתמנות גם על ידי בית המשפט, אגב הליך משפטי.
ניתן למצוא מידע רב והנחיות נוספות לשימושכם, באתר משרד המשפטים האפוטרופוס הכללי והממונה על ענייני ירושה בריאות שלמה ואריכות ימים! הסרטון מהווה רק תמצית בעניין מינוי תומך לקבלת החלטות ואינו מהווה ייעוץ משפטי מכל סוג שהוא. יש להיכנס לאתר משרד המשפטים ולהתייעץ עם עורך דין מוסמך בכל דבר ועניין למינוי תומך בקבלת החלטות.
ורד קמינסקי, עו”ד ומגשרת.
כל התוכן המוצג בסרטון אינו מהווה יעוץ ו/או חוות דעת משפטית מכל סוג שהוא. יש להיוועץ עם עורך דין בכל נושא הקשור לתכנים העולים מהסרטונים.
ט.ל.ח