You are currently viewing על ייפוי כוח מתמשך והנחיות מקדימות לפי חוק החולה הנוטה למות, (תשס"ו-2005)
רשלנות רפואית

על ייפוי כוח מתמשך והנחיות מקדימות לפי חוק החולה הנוטה למות, (תשס"ו-2005)

המאמר הזה יעסוק בנושאים שלא תמיד קל לדבר עליהם ולא רוצים לדבר עליהם, אבל אתם מוזמנים לעצור לרגע ולקרוא על כל האפשרויות לתכנון העתיד לבוא מבחינה רפואית, אם תוגדרו חלילה ביום מן הימים, כחולה הנוטה למות ובנוסף כמי שאינם מבינים בדבר. זאת כאשר אתם יודעים בוודאות עכשיו, כאשר אתם כשירים, כי אינכם מעוניינים, שלא לומר מסרבים, לקבל טיפול שיעניק לכם אריכות ימים ולא החלמה, בריאות ואיכות חיים. ההחלטה בעניין היא רגישה ומורכבת.

באופן כללי, כדאי שתדעו, כי במצב בו ייקבע לגביכם חלילה, כי אתם חולים הנוטים למות ובנוסף, אובחנתם כמי שאינם מבינים עוד בדבר, ולא חתמתם על ייפוי כוח (מקוצר או ארוך), לפי חוק החולה הנוטה למות, (תשס"ו-2005) או לא ערכתם הנחיות רפואיות מקדימות לטיפול רפואי עתידי לפי החוק כאמור, הצוות הרפואי יקבע את אופן הטיפול בכם על פי הצורך הרפואי הדורש טיפול ובמסגרת חוק החולה הנוטה למות.

דעו אף כי, אם ערכתם ייפוי כוח מתמשך והנחיתם מפורשות בו בעניינים הרפואיים, כי אתם מבקשים לפעול בכל דרך לביצוע פעולות, אשר מטרתן הינה שיכוך כאבים והפחתת סבל בלבד ולא למען הארכת חיים, הדבר אינו מחייב את הצוות הרפואי.

כדאי שתדעו עוד, כי אם לא חתמתם על ייפוי כוח מתמשך, (אשר אינו מבטיח לכם כאמור, את מילוי רצונכם שלא לבצע בכם פעולות למען הארכת חייכם), ובנוסף גם לא חתמתם על הנחיות רפואיות או ייפוי כוח כאמור, (ארוך או מקוצר) לעיל, יפעל הצוות הרפואי במצב בו תוגדרו כחולה הנוטה למות, פלוס לא מבין בדבר, ככל הנראה מכוח סעיף 4 לחוק החולה הנוטה למות (תשס"ו-2005), ולפי לשון הסעיף קובעת כי, "חזקה על אדם שהוא רוצה להוסיף לחיות, אלא אם כן הוכח אחרת; לא הוכח אחרת מעבר לכל ספק סביר – יש לנטות לטובת הרצון להוסיף לחיות".

עם זאת, אם אמרתם לאדם קרוב, כי אינם רוצים להוסיף לחיות במצב בו תוגדרו כחולים הנוטים למות, בא סעיף 5(ג)(1) לחוק ומאפשר את ההוכחה האחרת מעבר לספק הסביר, ולפיו אדם מבקש שלא להוסיף לחיות הצהיר, "בהצהרה מפורשת של אדם קרוב ולפיה החולה הנוטה למות אינו רוצה להוסיף לחיות", יכול שהדבר יסייע לצוות הרפואי למלא אחר רצונכם.

החתימה על הנחיות רפואיות מקדימות לפי חוק החולה הנוטה למות, (התשס"ו – 2005), דורשת תעצומות נפש לאנשים מסויימים. עם זאת יש כאלה שימלאו אותן ללא היסוס ובהחלטיות משום שהם יודעים שאינם מעוניינים בהארכת חייהם אלא באיכות חייהם. איש איש בעת הזו בה עולה הצורך לחתום על הנחיות מסוג זה, ישקול את החלטותיו לאור נסיון העבר עם בני משפחה שחלו, חברים, מחקר שערך ועוד. כדאי לדעת כי ניתן לבחור בחתימה על ייפוי כוח רפואי לפי חוק החולה הנוטה למות, ארוך ומפורט, או קצר, המתכתבים עם מילוי הנחיות רפואיות מקדימות כאמור, ובו הממנה מעניק סמכויות למיופיי כוחו שיבחר לייצגו מול הצוות הרפואי ברגע האמת ולהביע את רצונו.

כך או אחרת, מדובר במסמכים אשר חותמים עליהם ומשאירים אותן במגירה. אם מתחרטים לאחר מכן, ניתן לבטלם.

ניתן לקרוא עוד על נושא באתר משרד הבריאות.

*אין בתוכן הסרטון/המאמר, משום המלצה על פעולה או אי פעולה, ויש להיוועץ עם עורך דין או רופא (לעניין חוק החולה הנוטה למות), לפי הצורך.

יובהר כי כל פעולה שתעשה על פי המידע המוצג היא על אחריות הצופה/קורא בלבד.

ניתן ליצור קשר עם עו"ד ורד קמינסקי במייל: office@veredka-law.co.il

ניתן לצפות בתכנים נוספים באתר היוטיוב שלנו.

מוזמנים לבקר באתרינו.

ט.ל.ח