You are currently viewing ‘חורים בהסכמים’  – מחשבים מסלול מחדש! חלק ב’, מאת עו”ד מור מזור
Close up of businessman's hands signing a contract

‘חורים בהסכמים’ – מחשבים מסלול מחדש! חלק ב’, מאת עו”ד מור מזור


תתארו לכם שזה קורה לכם…

החיים מתנהלים ברוגע, מספר שנים לאחר שכבר נחתם ואושר הסכם הגירושים. שגרה נעימה, שקט נפשי. הילדים גדלים בשמחה ונחת. אתם כבר חושבים על זוגיות חדשה, אולי אפילו נישואים שניים וילדים נוספים…

ואז זה קורה – הסדר מופר! המציאות משתנה ולא אתם היוזמים…

עו”ד מור מזור

אולי הבן/ת החליטו שהם עסוקים מידי בלימודים ומוותרים על השהות והלינה בביתכם, אולי הם מחליטים להמשיך ללמוד עוד שנה-שנתיים לפני הגיוס, ואולי הגרושה בזוגיות חדשה ובדירה ששייכת גם לכם מתגורר עכשיו אדם אחר.

מעבר למתח הנפשי שהשינוי גורם ישנן השלכות מעשיות כלכליות ואחרות שצריך לבחון. למשל, במקרה הראשון יש לבדוק את ההסדר שנקבע באשר למזונות, האם יהיה שינוי בסכום? ואם כן-כיצד יחושב?

במקרה השני עולה שאלה בנוגע להוצאות החינוך לאחר גיל 18, האם ישנה חובה לשלמם? ואם כן-על מי היא חלה ובאיזה סכום? ושאלה נוספת ביחס למזונות: האם לאחר גיל 18 ירדו לשליש כמוסכם או יישארו כבעבר? גם במקרה האחרון הבעייתיות מתעוררת בשני מישורים:

  • האחד- בנוגע לחיוב האב בהוצאות המדור של הילדים.
  • השני- בנוגע למכירת הבית. שהרי האב, שוויתר על מגורים עבור הילדים, לא בטוח שישמח לוותר על חלקו לטובת אדם זר וזה מובן, ולכן עשוי האב לדרוש, כי תועמד הדירה למכירה.
    כמו כן, מצב כזה עלול לעורר התנגדות של אחד הילדים,לאדם הזר שנכנס לבית, ועקב כך מעבר של הילד להתגורר באופן קבוע בבית האב בו הוא מרגיש יותר נעים, נוח וחופשי מה שמחזיר אותנו לשאלה באשר לשינוי בסכום המזונות.

הסיבה ששאלות אלו מתעוררות במפתיע היא משום, שלא צוינו מצבים אלה בהסכם-הגירושים עליו חתמו הצדדים. לכן כפי שכבר צוין לעיל במאמר קודם בנושא, הדבר החשוב ביותר הוא לגבש בצורה שקולה ורגועה את כל הנושאים שיש לפרט בהסכם הגירושים ולקבל החלטות ברורות ומוסכמות באשר להתנהלות בהם. אם זה לא נעשה-יש סיכוי גבוה שגם אתם תעמדו בשלב מסוים בפני מציאות חדשה ולא מוכרת, שתחייב אתכם לחשב מסלול מחדש!

אז מה עושים כשהמציאות משתנה?
איך משנים את התנאים שנקבעו בהסכם הגירושים בלי להיגרר לניהול מערכה משפטית
?

הדרך הקצרה, החסכונית והיעילה ביותר היא באמצעות פניה להליך של גישור, בו ייפתח ההסכם לאור הנסיבות ועל בסיס ההסכמות החדשות שיגובשו ייערך תיקון להסכם.

למי מכם, שטרם ערך הסכם גירושיו שוקל פניה להליך של גישור, אני ממליצה לוודא שבהסכם יהיה סעיף מיוחד המתייחס למצב של שינוי בנסיבות, המחייב עדכון של ההסכם או כל שאלה שתעלה ביחס להסכם בו ייקבע שהצדדים ישובו לגישור!

בדרך זו תימנעו מילדיכם ומעצמכם מתח ואי-וודאות גם כשהמציאות משתנה.

———————————————————————————–

הכותבת: עו”ד מור מזור, מומחית בדיני משפחה, מגשרת ויועצת זוגית.

050-3320082

לקבלת המדריך “להתגרש ולחייך” במתנה לחצו על הקישור כאן >>

Http://mormazor.ravpage.co.il/divorce-smile

————————————————————————-

המאמר אינו מהווה ייעוץ משפטי – וכל העושה שימוש בנאמר ללא ייעוץ מקצועי של עורכי דין עושה זאת על דעת עצמו.