You are currently viewing על גירושין, תבונה ורגישות
Paper family split apart with broken heart in the middle

על גירושין, תבונה ורגישות

מרגע הצעת הנישואין ועד לרגע שבירת הכוס, (במרבית המקרים), לא חושבים על אפשרות של גירושין. גם אם סביבנו כל זוג שלישי מתגרש ובמעגל הרחוק או הקרוב ניתן למצוא חברים שהתגרשו, בני משפחה שהתגרשו ואף הורים שהתגרשו, התחושה היא שאנחנו נעשה הכל אחרת, לנו זה לא יקרה וטוב שכך. 

“אני רוצה גט!” שמעתי פעם דרישה של אשה במהלך ויכוח קולני ברחוב בין בני זוג. מה עלה בגורל הזוג הזה? אין לי מושג, אבל נדמה שכמעט אין ספק. האמונה שלנו זה לא יקרה מניעה אותנו קדימה וטוב שכך! אולמות החתונה מלאים חודשים מראש ותעשיית החתונות משגשגת. כולם חולמים להיות חתן כלה וכן – לפעמים ה’חלום ושיברו’ מפתיע כל פעם מחדש. לא תמיד הדרך קלה  ולעתים צצים בה מכשולים ואבנים שלא ניתן לעקוף.

ההחלטה על הגירושין יכול שתיעשה ברגע, עד כדי שאחד הצדדים אורז מזוודה ויוצא/ת מהבית, ואת כל ההליך מנהל מבחוץ ולעתים מתנהל כשבני הזו חיים תחת קורת גג אחת. כך או אחרת, איך שלא בוחרים לנהל את ההליך, אם מחליטים שגירושין הם בלתי נמנעים, חשוב שתהליך הפרידה, על כל שלביו, יעשה עם תבונה ורגישות לצד סיוע משפטי/גישורי מקצועי.

                                                                       מזל טוב אנחנו מתגרשים

היקף הגירושין בישראל הולך ועולה עם השנים. מנתונים שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, עולה כי בשנת 2013 התגרשו במדינת ישראל 14,735 מתוך 52,702 זוגות שנישאו. תופעה או לא, גירושין הוא תהליך מטלטל, המשפיע על כל המעורבים בו.

את תהליך הגירושין מקבילים בשדה המחקר לתהליך של אבל, וניתן למנות בו מספר שלבים הנעים על קו רצף שבין הלם, ניתוק רגשי, הכחשה, כעס, כניעה למצב, קבלה והסתגלות. לכל שלב יש מאפיינים משלו, ובאופן כללי ניתן לומר שהתהליך ארוך ומטלטל, גם אם נעשה בהסכמת וברצון שני הצדדים. הליך הגירושין גורר אחריו החלטות הקשורות למשמורת ילדים, מזונות ילדים וחלוקת רכוש. בלשון המעטה נאמר, כי לא תמיד מגיעים להסכמות בדבר החלטות אלו לבד, ואלו מתקבלות בין כתלי בית המשפט או בהליך גישורי.

כדאי לך ללמוד מהניסיון שלי!? לא בטוח!

חלק  מהסובבים אתכם, עברו גירושין או חוו תהליך של פרידה ואך טבעי שיתנו לכם עצות מתוך מטרה לעזור לכם/ן. ברור מאליו כי מי שנקלע/ת למצוקה, פונה לתמיכה מהמעגל הקרוב אליו. לא אחת התמיכה הזו מסיתה, מתסיסה, גורמת לפילוג בין בני זוג, בין המשפחות, “מרעילה” את היחסים בין ההורים לבין ילדיהם, וכמו כדור שלג מדרדרת את היחסים לעיתים אל נקודה שממנה אין דרך חזרה. כל צעד חייב להיות מגובה באופן משפטי שכן אם לא,  עלול להסב לכם נזק חמור, לגרום לאי הבנות ולערער את מערכת היחסים בין בני הזוג.

מהרגע שבו החלטתם להתגרש  ממליצים עורכי דין לענייני משפחה לברר את המצב המשפטי  ואת הזכויות והחובות של כל צד. ניתן לעשות זאת ביחד או לחוד, תלוי במערכת היחסים והחלטות של בני הזוג. בשום אופן לא להסתמך על מבול של מידע מחברים/ות, בני משפחה או יועצים אחרים בהם נתקלתם בדרך, שעברו את התהליך או מצויים בו.

עורכ/ת דין המתמחים בדיני משפחה או מגשר/ת מקצועי/ת יתנו את הסיוע הנדרש והמקצועי. חשוב לומר כי הבחירה בעורכ/ת דין או מגשר/ת היא משמעותית, וצריכה לקחת בחשבון את כל מה שיש לאלה להציע לכם, גם מעבר לידע המשפטי שכן, מעבר לידע ולניסיון חשוב שיהיה להם/ן את הערך המוסף שהוא תבונה ורגישות.

————————————————————————————————————–

הכותבת הינה משפטנית והכתוב במאמר זה אינו בגדר המלצה משפטית מכל סוג שהוא.

*בכפוף לתקנון

 

ט.ל.ח